Trading

GroupM Trading sikrer fordeler i mediene for kunder av MediaCom, MEC, Mindshare og Maxus.

Ansvarlig
Jarle Thalberg
Kontakt
+47 908 44 255
Etablert
2007
Antall medarbeidere
2

Tendensen i mediemarkedet er at mediene konsoliderer seg i færre og færre mediehus. Måten vi kjøper medier på blir stadig mer komplisert. Dette betyr at forhandlingskraft og kunnskap er helt avgjørende. GroupM sin store markedsandel er derfor viktigere nå enn noensinne.

GroupM sin markedsposisjon gir oss tilgang til de beste prisene og betingelsene. Kontinuitet, gode priser over lengre tid og de beste vilkårene i markedet avhenger av en sterk posisjon, og ikke minst gode benchmarksystemer.

Vår størrelse styrker vår innkjøpskraft

I løpet av året følger vi utviklingen på mediemarkedet tett. Vi har vårt eget interne rapporteringssystem hvor vi samler inn etterspørselsforecasts og estimerer forventningene til tilbudet for å se på balansen mellom tilbud og etterspørsel på månedsbasis. Dette gir en unik innsikt i markedet, og gjør oss blant annet i stand til å vurdere hva som til enhver tid er en god pris.

GroupM har med vår kunnskap og vår tilgang til store mengder data et sterkt fundament for å sikre våre kunder de beste vilkårene.

 

Vi utvikler våre verktøy selv

For å sikre våre kunder de beste prisene og betingelsene er vi nødt til å følge markedets prisutvikling konstant. Det gjør vi via våre prisbenchmark-systemer. Mediemarkedet er blitt mye mer priselastisk og er drevet av tilbud og etterspørsel på kort sikt. Særlig hvis man som kunde ønsker å begrense sine bindinger i kontrakter er det utrolig viktig å vite hva den korrekte prisen er akkurat nå. Vi kan utarbeide gode benchmarks for våre kunder. Det er også viktig å vite hva som lar seg gjøre rent kvalitetsmessig. 

For å kunne holde et overblikk og samle så store mengder data og kunnskap er det viktig å ha de beste verktøyene og systemene, og være i forkant av utviklingen. Vi har ressursene og kvalifikasjonene til å utvikle state of the art-verktøy og systemer som ligger i forkant av utviklingen. Vi har eksempelvis utviklet MediaTrader, en online bookingplattform. 

Våre byråer