Data & Analytics

Business Science hjelper deg med å nå dine målsetninger mer effektivt

Ansvarlig
Rune Albertsen
Kontakt
904 19 486
Etablert
1998
Medarbeidere
25 i Norden

Business Science Nordic (BSN) er med mer enn 15 års erfaring eksperter i dokumentasjon av tradisjonelle og nye digitale muligheter – uansett om det er optimering av tilbudsaktiviteter, lansering av ny kundeklubb eller algoritmisk attribuering på tvers av digital kanaler. Med taktisk datadrevet rådgivning og fokus på kommersiell ytelse, hjelper BSN kundene med å nå sine målsetninger med færrest mulig ressurser. Ved å kombinere algoritmisk optimering og salgsmodellering utvikler BSN den optimale plattform for faktabaseret vurdering av konsekvensene ved prisendringer, servicenivå og produkt – både ved tidligere endringer i produkt og prissetting og de forventede endringer i fremtiden. Denne plattformen forklarer dynamikken mellom salg og marketing, forbrukerens respons til alle nøkkelstimulier og frem for alt hjelper dem med neste års mediebudsjett. 

BSN arbeider innenfor fire kjerneområder: sales & marketing effect, digital performance, promotion efficiency og brand positioning. De bidrar med enkel og presis forståelse av tidligere markedsføringstiltak som gir grunnlag for fastsettelse av markedsføringsbudsjett for fremtidige beslutninger. Digital effektmåling ser forbi “siste klikk”, og tar hele den digitale kundereise med i betraktning. Videre hjelper BSN med å analysere de viktigste salgsdrivere for en kundes brand sett fra forbrukerens synsvinkel og danner optimale vilkår for kartlegging av driver performance og unikhet mot konkurrentene. De effektiviserer kunders prisstrategi ved å identifisere kannibalisering og rådgiver om fremtidig promotionstrategi.

Høy kvalitet, allsidighet og samarbeid

Gjennom kvalitetsdata, statistiske beregninger og omfattende fagkunnskap gir BSN presis og pålitelig rådgivning. Dette er drevet av et gjennomgående samarbeid mellom allsidige og erfarne eksperter med dyptgående og veldokumenterte analyser, som gjør komplekse utfordringer og løsninger enkle å forså og gjennomførbare.

 

 

Vi forbedrer din ROI med minimum 20%

15 års erfaring innenfor datadrevet rådgivning gir adgang til benchmarks basert på mer enn 10 000 kampanjer på tvers av bransjer og budsjettstørrelser – innenfor optimering av pris, produkt og markedsføring.

Vår erfaring fra hele Norden er unik. Vi har de ansatt de dyktigste statistikere, matematikere og økonomer. Alle med det til felles, at de i tillegg til et sterkt teoretisk fundament innenfor deres fagområder har stor kommersiell innsikt og forretningsforståelse.

Det gjør oss i stand til å levere analyser og konsulenttjenester som sikrer vårt høyeste mål – nemlig økt fortjeneste for våre kunder, noe som typisk gir en ROI-forbedring på minimum 20 %.

 

 

Økt fokus på faktabaserte medie- og markedsføringsaktiviteter.

BSN ble etablert som en separat kompetanseenhet i 1998 som et resultat av et større fokus på medie- og markedsføringsaktivitetenes evne til å skape målbare økonomiske resultater. Målet var å bevise verdien av investeringer i reklamekampanjer målt i absolutte resultater i kroner. I dag hører BSN inn under GroupM og er en del av WPP-nettverket. Vår nordiske kompetansehub ligger i København, men vi har også lokalkontor i Norge som sammen med Danmark leverer for Finland og Sverige.

 

Våre byråer